Opleidingen

Opleidingen

Opleidingen

Voor je aan de slag kunt als KNRM Lifeguard dien je aan te tonen dat je over de juiste vaardigheden beschikt om de dagelijkse werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Dit doe je door een door de international lifesaving society (ILS) erkent beach lifeguard diploma te overhandigen. Mocht je dit diploma nog niet hebben dan biedt de KNRM je een opleiding aan op dit diploma te behalen.

Indien je wordt ingedeeld op een werklocatie waar een reddingwaterscooter (RWC) of 4WD voertuig staat gestationeerd kan het zijn dat je naast het beach lifeguard diploma enkele aanvullende opleidingen dient te volgen. In dit geval de 4WD rijopleiding of de RWC basisopleiding. Ook voor deze opleidingen geldt dat de KNRM je deze opleidingen aanbiedt op het moment dat je hier nog geen geldig diploma voor hebt.

Alle KNRM opleidingen vinden plaats in het voorseizoen (mei en juni) zodat alle lifeguards voorbereid het seizoen ingaan. Wanneer je ingeroosterd bent wordt je uitgenodigd om aan de voor jou relevante opleidingen deel te nemen. De kosten voor de opleidingen worden door de KNRM vergoed mits je minimaal 4 weken werkt in het seizoen.